Sommar vs vinter flytt

Har du någonsin undrat vilken tid på året är det bäst att flytta? Även om något lägre priser på vintern kan vara attraktiva, erbjuder både vinter och sommarflyttning sina egna unika utmaningar.

Planering: Även om vintern inte är lika upptagen som sommaren så möjliggör större flexibilitet i planeringen, på sommaren är det ofta en liten höjdpunkt (semestern). En annan faktor att tänka på är att på vintern blir det mörkt tidigare. Detta gör arbetsdagen kortare och resulterar ibland i en flyttprocess som tar en dag på sommaren och tar två dagar på vintern. En bra flyttfirma tillåter inte sina anställda att arbeta längre skift i tolv timmar. Ett annat tips för att öka flexibiliteten är att flytta flytten till mitten av månaden, som de flesta väljer att flytta i början eller slutet.

Objekt: Vilken typ av saker att flytta bör också beaktas när man väljer säsongen att fortsätta. Glas och musikinstrument behöver varmare väder, medan en hög med ljus blir bättre om de flyttas på vintern. Även om de flesta flyttfirmor sträcker sig långt för att skydda föremål från temperaturfluktuationer, kan extrema temperaturer fortfarande påverka bräckliga föremål. Oavsett säsong är det när du flyttar, se till att allt du packar dig är väl skyddad från varorna.

Resor: Du bör också överväga om ditt drag är tidskänsligt. Vinter kan erbjuda oförutsedda problem som istäckta trottoarer, insatsområden som ska slipas och svåra vägförhållanden. Medan en snabb och effektiv flytt är en prioritet, kommer flyttfirman främst att fokusera på säkerheten hos sina förare och dina tillgångar. De följer noggrant väder och vägförhållanden för att undvika potentiella problem, men de riskerar inte förarens liv genom att skicka dem till farliga förhållanden. Om du vill kunna flytta med den minsta risken för väder som orsakar problem eller förseningar, bör du välja att flytta flytten till vår eller sommar.

Din stressfria flytt startar här!

Att anlita rätt flyttfirma kan vara ett klokt beslut eftersom flytten sker mycket snabbare och effektivare, så att du kan komma igång med ditt nya liv så fort som möjligt!

Ring Nu

Begär snabboffert

50% RUT

Få offert

Tack, meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar så snart vi kan!